4 Haziran 2014 Çarşamba

Hayat Senin Yaşadığın Kadar


Terk edilmeye dayanamazmışım ben. Borderline dedikleri bir hastalığın pençesindeymişim. Eskidendi kayboluşlarım, yıkılışlarım ve yangınlarım. Alıştım artık, şimdi öyle deli divane olmuyorum. Daha sakin ve makul karşılıyorum. Nefretim keskinmiş benim, sevdiğimde ilahlaştırırmışım. Yıllar öncesinde savaş açtım hastalığıma ve and içtim hayatıma sahip çıkacağıma ve bana dair her şeye. Kimseye hayatımın içinde at koşturma hakkını tanımıyorum. Yazdıkça tanıdım kendimi, yazdıkça anladım ve yazdıkça iyileştim. 
En esrarengiz yolculuk içinizde yaptığınız yolculuktur arkadaşlar. Kendinize doğru yola çıkın ve bilin ki işte o zaman bir kahramansınız. Çünkü başkalarına uzatmak parmağını kolaydır, yiğitsen kendi kusurunu gör ve nefsine çelme tak. Boşuna mı söylemiş Yunus "İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen, kendini bilmezsin. Ya nice okumaktır. Okumanın manası, kişi hakkın bilmektir. Çün okudun bilmezsin, ha bir kuru emektir. " 
İçinizde yıldızlarla dolu bir gökyüzü de bulabilirsiniz. Kocaman kocaman sizi yutacak olan kara deliklerde. Nice güneşler, nice galaksiler de vardır içinizde, lavlarla dolu yanardağlarda. Öfkeniz, sizi yutan koca bir kara deliktir. Şehvetiniz, açlığınız. Perhiz lazım her duygudan. Mutedil yol almak lazım, bazı duyguları dolu dizgin, bazılarını ise, yumuşak ve sakin yaşamak lazım. Çöllerle kaplı uçsuz bucaksız menzillerde vardır içinizde, kocaman okyanuslarda. Her duyguya dikkat etmek lazım, ben neyim, ben kimim sorusuna esaslı bir cevap lazım. Bırakın dışınızdakileri, içinize doğru at koşturun dolu dizgin. Kendi mucizenizin kahramanı olun. Ve kendi kaderinizin mimarı. Unutmayın Allahın yardımını ama, sakın ama sakın Ona sırtınızı dönmeyin. Zira der ki Hz Mevlana " nerde perişan birini görsen bil ki o sahibinden kaçmış bir köledir. " Olan da hayır vardır. Sakin ve yumuşak başlılıkla kabul etmeli. Mevla yardım eylesin. 
Işık'ca

2 yorum:

  1. hayirli olsun blogun zahidem, icimizdeki yildizlari kaybetmememiz dilegimle cok sevgiler ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Allah yardım etsin. Kalemime kuvvet versin Allahım.

      Sil